Over Erica Kraan

Ik ben beeldend kunstenaar Erica Kraan (1965) en ik woon, samen met mijn partner,  in de mooie, gezellige stad Schagen. Ik maak vooral figuratieve beelden van klei. Deze zijn te koop. In de Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn, waar mijn atelier gevestigd is, zijn deze te zien, indien ze niet elders in expositie staan.

Sinds eind 2012 ben ik gaan werken met klei. Ik heb les gehad van Monique Vink, Alberto Bustos, Natasja Bennink, Eddy Roos, Carien van Dongen, Sanne van Tongeren, Alex Kafoussias, Marco degl’Innocenti en ik volg nog regelmatig workshops.

Erica Kraan – Art is officieel gestart per 1 juli 2016. Je kunt bij mij workshops en lessen boetseren volgen in het atelier in de Ondernemerscentrale, Oostwal 2, in Tuitjenhorn. Meer informatie hierover vind je onder de kopjes “workshops” en “lessen”.

Het scheppen van een mooi of leuk beeld geeft mij veel voldoening. Vrouwelijk naakt heeft mijn voorkeur, graag werk ik met een model. Ook abstract intrigeert me. Steeds ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging om mijn grenzen te verleggen en nieuwe technieken te leren. Soms werk ik met was, om daarna te gieten in brons.  Ook maak ik borstbeelden/portretten, dieren en andere figuren.

Ik ben actief op Facebook onder de naam Erica Kraan – Art. Ook hier kondig ik workshops en cursussen aan en laat ik vaak recent werk zien.

Tevens ben ik voorzitter van de  Stichting Keramisten Noord-Holland en leermeester van de Ambachtsacademie

Erica Kraan – Art, De Ondernemerscentrale Oostwal 2, 1747EZ Tuitjenhorn, tel. 0612729948.

 

Ambachtsacademie leermeester