Over Erica Kraan

Ik ben beeldend kunstenaar Erica Kraan (1965) en ik woon, samen met mijn partner,  in de mooie, gezellige stad Schagen. Ik maak vooral figuratieve beelden van klei en ook wel in brons.  In de Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn, waar mijn atelier gevestigd is, zijn deze te zien, indien ze niet elders in expositie staan.

Sinds eind 2012 ben ik gaan werken met klei. Ik heb les gehad van Monique Vink, Alberto Bustos, Natasja Bennink, Eddy Roos, Carien van Dongen, Sanne van Tongeren, Alex Kafoussias, Marco degl’Innocenti en ik volg nog regelmatig workshops.

Je kunt bij mij workshops en lessen boetseren volgen in het atelier in de Ondernemerscentrale, Oostwal 2, in Tuitjenhorn. Meer informatie hierover vind je onder de kopjes “workshops” en “lessen”.

Het scheppen van een mooi of leuk beeld geeft mij veel voldoening. Mijn fascinatie ligt bij de anatomie; menselijke figuren, die ik graag op allerlei manieren beeld geef in klei en soms in brons. Daarbij spelen houding en emotie een rol. De ene keer zeer gedetailleerd, de andere keer zegt beweging genoeg. Ook maakt ik dieren, organisch en abstract werk. Vrouwelijk naakt heeft mijn voorkeur, graag werk ik met een model.  Steeds ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging om mijn grenzen te verleggen en nieuwe technieken te leren. Die uitdaging ga ik ook aan met mijn cursisten. Ik laat ze versteld staan van hun eigen kunnen in een ontspannen sfeer.

Ik ben actief op Facebook onder de naam Erica Kraan – Art. Ook hier kondig ik workshops en cursussen aan en laat ik vaak recent werk zien.

Tevens ben ik voorzitter geweest van de  Stichting Keramisten Noord-Holland en leermeester van de Ambachtsacademie

Ook werk ik samen met uitvaartbegeleiding Karin Smit. Wil je een urn (laten) maken, gewoon even ontspannen tijdens of na een moeilijke periode of bijvoorbeeld een portret (laten) maken van jouw dierbare. Dezelfde betrokkenheid van Karin zal je ook bij mij vinden.

Een groot gedeelte van de foto’s die je treft op mijn website zijn gemaakt door Gerda Venema van Trans4mate.

Erica Kraan – Art, De Ondernemerscentrale Oostwal 2, 1747EZ Tuitjenhorn, tel. 0612729948.

image001

image001

Ambachtsacademie leermeester

%d bloggers liken dit: